Här är vinnaren i företagarpriset Made in Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Johan Christensson från City Network Hosting AB med kommunens näringslivschef Pia Holgersson.
Foto: Mattias Mattisson
Johan Christensson från City Network Hosting AB med kommunens näringslivschef Pia Holgersson.

Under måndagen delades priset Made in Karlskrona ut.

Vinnaren blev City Network Hosting AB som sysslar med olika typer av datalagring.

– Det betyder mycket att vinna detta priset. Det är ett erkännande för hela laget på 50 anställda. Det är roligt att andra ser det vi gör, säger Johan Christensson, vd.

City Network Hosting AB bildades år 2002.

– Det har varit en brokig resa fram till där vi är i dag. För tio år sedan inriktade vi oss mot större företag och erbjöd tjänster som övervakar servrar. Vi kan till exempel ha banker som kunder, säger Johan Christensson.

Karlskrona kommuns motivering lyder:

”Med ett lokalt ägande och förankring i Karlskrona har företaget haft en imponerande tillväxt över tid. Med fokus på innovation, miljö, säkerhet, kvalitet och en hållbar framtid har detta sammantaget tagit dem ut på världsmarknaden där de utmanar jättar som Microsoft och Google”.

– Det är en häftig motivering. Vi har unika tjänster som Microsoft och Google inte har, säger Johan Christensson.

Den 4 oktober tävlar vinnaren vidare mot Kolafabriken i Bräkne Hoby, som under måndagen utsågs till vinnare i Ronneby kommun. Vem som tar hem priset i Karlshamn är ännu inte avslöjat.

Någon av dessa tre företag från Ronneby och Karlshamn får sedan priset Made in Blekinge, utmärkelse som sedan delas ut på näringslivsgalan Guldeken i oktober.

Förra året vann vattenhanteringsföretaget Baga utmärkelsen Made in Karlskrona som delades ut för första gången under 2018.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.