Dessertmästare ser fram emot en söt jul

Mörrum Artikeln publicerades
Nina Johansson föll på en glasspinne i Kanal 5:s Dessertmästarna, men är glad över att ha fått chansen.
Foto:Magnus Selander/Kanal 5
Nina Johansson föll på en glasspinne i Kanal 5:s Dessertmästarna, men är glad över att ha fått chansen.

En missad glasspinne satte stopp för Nina Johanssons fortsatta medverkan i Dessertmästarna. Hon är ändå glad över att ha fått chansen och drömmer nu om att ge ut en ny receptbok.

Nina Johansson, som driver Ninas konditori i Mörrum, var en av deltagarna i höstens upplaga av tv-programmet Dessertmästarna på Kanal 5.

– Jag anmälde mig till programmet eftersom jag tycker att det är kul att testa nya grejer och utmana mig själv, säger hon.

Att jobba med kameror runtomkring sig var en ny upplevelse för Nina Johansson.

– I vanliga fall är det svårt att göra mig nervös, men så nervös som jag var under inspelningarna har jag aldrig varit i hela mitt liv. Men jag är väldigt glad för att jag vågade prova och lärde dessutom känna nya sidor av mig själv.

Efter tre avsnitt fick hon lämna tävlingen.

– Jag tyckte nog att jag hade underpresterat tidigare och var ärligt talat inte så överraskad över att det var jag som fick gå. Jag är ingen dålig förlorare, så jag var inte sur när jag fick lämna Stockholm.

När Sydöstran ringer har Nina Johansson och hennes anställda fullt upp med att förbereda inför öppet hus på konditoriet - en chans att få bjuda på lite godsaker inför jul.

Vad måste finnas på gottebordet?

– Knäck är underskattat tycker jag och choklad i alla dess former är också ett måste. Nykokta klenetter hör även julen till.

Har du något annat spännande på gång?

– Min hjärna går alltid på högvarv och just nu drömmer jag om att ge ut en ny receptbok. Vi får se när det kan bli.