Det svenska ursinnet är tillbaka

Norje Artikeln publicerades
LOK ångade fram på Rock stage.
Foto: Mattias Mattisson
LOK ångade fram på Rock stage.

Det har gått 17 år men nu är LOK tillbaka – lika arga som nånsin.

Hård musik på svenska, funkar det? Jodå, det visade Partilegänget Martin Westerstrand, Thomas Brandt, Daniel Cordero och Johan Reivén när de bildade LOK 1995.

Målet var att skapa musik som var ostoppbar och körde över allt som kom i vägen. Som ett tåg, eller lok.

Bandet höll ihop fram till 2002 då den sista spelningen gjordes. Ur askan reste sig ett nytt band, Lillasyster, som firade in nationaldagen på Sweden rock i torsdags.

Foto: Mattias Mattisson

Men nu är alltså LOK tillbaka i sin originaluppsättning. 17 år har gått men energin är lika stor som jag kommer ihåg den från det tidiga 00-talet då jag började lyssna på bandet.

Det är non stop tung svensk rock och även om jag personligen föredrar Lillasyster är det trevligt att äntligen få se LOK tillbaka.

Eller för att citera Martin Westerland:

– Sjukt att vara tillbaka på Sweden rock, när var det senast, 99? Det var inte i tisdags precis!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.