BILDFEST: Studenterna sprang ut – kolla in dem här!

Karlskrona Artikeln publicerades
Ehrensvärdska gymnasiets studenter har sparkats ut, däribland Obejda Kacanik.
Foto: Mattias Mattisson
Ehrensvärdska gymnasiets studenter har sparkats ut, däribland Obejda Kacanik.

På onsdagseftermiddagen tog närmare 200 elever från Ehrensvärdska gymnasiet studenten. Se Sydöstrans direktbilder här!

Live-published photos and videos via Shootitlive

Nu har de första studenterna från Karlskronas kommunala gymnasieskolor sparkats ut, närmare bestämt 177 till antalet.

I dagarna tre springer klasserna ut i sedvanlig ordning på af Chapmangymnasiet trappa på innergården. Först ut i år var Ehrensvärdska, efter att eleverna först samlats i aulan en sista gång för stipendieutdelning, musikunderhållning och tal.

Lika rörd som studenterna var Johan Melin som nu slutar som rektor.

– För mig blir det sista gången jag gör detta när det nu, kära studenter, är dags att ta farväl. För mig är det den särdeles roligaste arbetsdagen, sa han.

Han passade också på att berömma skolans treor då årskursen tillsammans lyckats prestera det näst bästa resultatet i skolans historia. 92 procent lämnar gymnasiet med fullständig examen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.