Efter årsbokslutet för landstinget: ”Är på rätt väg”

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Franz Feldmanis

Från prognosen 13,1 miljoner kronor till plus 61,4 miljoner – Landstinget Blekinge nådde rejält förbättrade siffror än förväntat under 2018.

– Det är glädjande att vi nu ser ett positivt resultat i bokslutet. Det visar att vi är på rätt väg, säger regionrådet Alexander Wendt (M).

– En långsiktigt stabil ekonomi är något som är viktigt för att skapa förutsättningar för nödvändigt utvecklings- och förändringsarbete i Region Blekinge, säger han vidare.

En förbättring med 48,3 miljoner kronor än budgeterade – klart då att regiondirektören Peter Lilja drog på mungiporna.

Lilja som för övrigt tidigare var landstingsdirektör – innan Landstinget Blekinge vid årsskiftet införlivades i Region Blekinges organisation.

– Vi kan konstatera att vi nu har bromsat kostnadsutvecklingen, vilket var nödvändigt. Tack vare ett positivt resultat kan vi också återställa tidigare års underskott. Det ger oss en bra grund att stå på nu när vi går in i en ny organisation med ett nytt bredare uppdrag, säger regiondirektören Peter Lilja i ett pressmeddelande.

Nu ska de ansvariga analysera det ekonomiska resultatet på djupet, innan årsbokslutet för 2018 fastställs vid nästa regionfullmäktige.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.