Efter misstänkta mordet – så dog kvinnan

Karlskrona Artikeln publicerades
Bostadshuset där mordet skedde var helt avspärrat med polisens tejp.
Foto: Hanna Franzén
Bostadshuset där mordet skedde var helt avspärrat med polisens tejp.

I somras häktades en man i 55-årsåldern misstänkt för att ha mördat en kvinna.

Enligt SVT Nyheter Blekinge är nu dödsorsaken fastställd.

– Vi kan konstatera att dödssättet är åtstramande våld mot halsen, säger åklagare Malin Niklasson, till SVT Nyheter Blekinge.

Det var i juli som polis och ambulans kallades till ett bostadshus i norra kommundelen av Karlskrona. Där hittades en kvinna med allvarliga skador och hon fördes till sjukhuset, men hennes liv gick inte att rädda.

En man i 55-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat kvinnan.

Enligt SVT Nyheter Blekinge blev obduktionsprotokollet klart i förra veckan. I den har rättsläkaren dragit slutsatser av skadorna på kroppen.

– Det är en fingervisning om hur det har gått till. Och jag kan säga att misstankarna om mord i vart fall inte försvagats, säger Malin Niklasson, till SVT Nyheter Blekinge.

Åklagaren har begärt förlängd årtalstid fram till och med den 18 oktober.

Både polis och åklagare har sedan det misstänkta brottet inträffade varit mycket förtegna om fallet, och har inte velat berätta mycket mer än att mannen och kvinnan var bekanta med varandra sedan tidigare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.