Efter olyckan i villaområdet – boende kräver farthinder

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

I fredags inträffade en trafikolycka i ett villaområde på Bergåsa i Karlskrona.

Boende i området har tidigare efterlyst åtgärder från kommunen.

”Nu vill vi åter be om gula/provisoriska farthinder på Vasagatan för att minska hastigheten då läget akut. Vi vill inte att det ska ske fler olyckor”, skriver boende i ett klagomål till Karlskrona kommun.

Det var under fredagsmorgonen som en bil hamnade på trottoaren efter en olycka i korsningen Vasagatan/Korpralsgatan på Bergåsa.

”Vi som bor på Vasagatan har de senaste månaderna upplevt en ökad trafik och för höga hastigheter på gatan.”, står det i klagomålet.

Anledningen till den ökade trafiken är att det finns ett farthinder på Kronobergsvägen i samma område i samband med ett vägarbete.

”Vi har varit oroade för detta och att det ska hända olyckor. Det bor mycket barn i området. Vi har redan tidigare vari i kontakt med er om denna oro och önskemål om farthinder på gatan.”, skriver de boende.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.