Efterlyst var nära att meja ned poliser - åtalas

Karlskrona Artikeln publicerades
Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

– Jag visste att jag var lyst, och ville inte att de skulle ta mig...

En tidig aprilmorgon i år larmade en väktare polisen om ”en mystisk person”, som körde runt i Mariedalsområdet – och när patrullen en stund senare var på plats kände de igen föraren som en inte bara välkänd, 29-årig livsstilskriminell, utan också anhållen i sin frånvaro.

De körde upp bakom honom, men när 29-åringen fick syn på polisbilen trampade han gasen i botten och började backa i hög fart mot den, och samtidigt mot de båda poliser som då redan var på väg fram emot honom.

Båda var då så nära att de fick kasta sig åt varsin sida, och efter att först ha fått ta spjärn mot den backande bilen, och stöta sig bort ifrån den.

Den ene polismannen fick sedan dessutom kasta sig åt sidan på nytt när 29-åringen satte fart framåt igen, och upp över en gräsbeklädd kulle för att komma ut på Ronnebyvägen.

Väktaren, som var kvar på platsen, uppskattade då hastigheten till ”minst 100 km”. Bilen flög i luften ut på Ronnebyvägen, och bagageluckan for upp med en smäll.

Polispatrullen tog upp förföljandet, men tvingades ge upp.

När 29-åringen så småningom greps, och hans bil också togs i beslag, vidgick han de faktiska omständigheterna, att han kört körkortslös och möjligen vårdslöst – men förnekade bestämt anklagelsen om försök till grov misshandel, som han nu emellertid har åtalats för.

– Jag tittade i båda backspeglarna innan jag backade. Det ar ingen fara. Jag skulle aldrig vilja skada någon.

Han är dock tidigare dömd för våldsbrott.

29-åringen inväntar nu rättegången i häkte.