Elitidrottare spårade ur på nattklubb

Karlskrona Artikeln publicerades
En man i 25-årsåldern spårade u, och blev aggressiv mot ordningsvakterna
Foto: Charlotta Ottinger
En man i 25-årsåldern spårade u, och blev aggressiv mot ordningsvakterna

En kraftigt berusad elitidrottare spårade ur på en nattklubb i stan, en ung gravid kvinna sparkades i huvud och rygg i en raggarbil – och en drogad bilist voltade på Österleden.

Det där var några av de händelser polisen i Karlskrona ställdes inför i helgen.

En 21-årig kvinna fördes medvetslös till sjukhus efter en våldsam trafikolycka på Österleden vid halv fem-tiden i morse. Hon var passagerare i en bil som framfördes av en narkotikapåverkad tre år äldre man som i hög fart tappade kontrollen över bilen, dånade upp på en refug - och voltade.

Kvinnan återfick medvetande på sjukhuset, men hennes skador i övrigt är obekanta. Den 24-årige mannen har delgivits misstanke om drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och narkotikabrott.

Några timmar tidigare hade polis också larmats till en annan plats på Österleden, där en ung, gravid kvinna blivit utslängd från en större amerikansk bil, efter att dessförinnan ha misshandlats av fyra män. Hon hade sparkats såväl i huvudet som i ryggen, och hade ont i framför allt revbenen.

Bilen kunde strax därpå stoppas i Lyckeby, och personerna i bilen har identifierats för senare förhör.

Bara någon kvart senare kallades polis till Statt där en man i 25-årsåldern spårat ur, och blivit aggressiv mot ordningsvakterna. Han hade hotat dem med stryk, och även satt sig till våldsamt motvärn när han skulle avvisas.

Mannen är elitidrottare och välkänd inom sin idrott. Han har nu rättsligt efterspel att vänta för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.