TV: Lyxbil sprängdes inatt – utökar avspärrningarna

Nättraby Artikeln publicerades
Bild från nattens brand – och så mycket som det blev kvar av lyxbilen efter släckningen. 8 bilder
Foto:Privat/Mattias Mattisson
Bild från nattens brand – och så mycket som det blev kvar av lyxbilen efter släckningen.

En lyxbil exploderade och började brinna i Nättraby i går natt. Ägaren till bilen är den man som misstänks för ett flertal bedrägerier.

I ett villaområde i Skärva väcktes grannarna av vad de beskriver som "en rejäl smäll" strax efter klockan tre under natten till fredagen.

– Det small efteråt också, när däck och annat exploderade, säger en av dem till Sydöstran.

Ingen person kom till skada, men smällen var så kraftig att prydnadssaker och tavlor trillade ner från hyllor och väggar.

– Det känns lite olustigt, säger samma granne om händelsen som ledde till att såväl hundförare från Kalmar som polisens bombgrupp från Malmö kom till explosionsplatsen i jakt på bevis vad som orsakade den våldsamma branden.

– Det har varit någon form av detonation som har orsakat en brand enligt vittnen, sa Hans Nilsson, vakthavande befäl på polisregion Syd, en stund efter händelsen.

Inte heller under fredagseftermiddagen blev det någon större klarhet i vad som hänt eftersom det dröjde innan bombgruppen var på plats.

Lyxbilen i fråga, en Ferrari, stod längs med en gata där bildelar flugit in i trädgården hos närmaste grannen. Mer och mer av gatan spärrades av under dagen på grund av giftmolnen som kom från vraket. Till slut var det en stor del av bostadsområdet.

– Kolfibrerna är väldigt farliga när det sönderdelas. Vi hanterar det som en kemisk olycka och har helskydd när vi går fram på grund av att ämnet i sig är giftigt, säger Conny Jensen, brandförman vid Räddningstjänsten Östra Blekinge som skötte saneringen med hjälp av F17.