Får rätt till ersättning efter över två år

Karlskrona Artikeln publicerades

En kvinna i Karlskrona får rätt till ersättning från försäkringskassan efter över två års väntan och överklagande. Kvinnan skadades i en olycka för 16 år sedan och har inte kunnat jobba sedan dess.

Det var 2000 som Karlskronakvinnan var med om en olycka där hon skadade både halsryggen, käken, knäna och ena foten. Hon drabbades även av posttraumatisk stress och lider fortfarande av ångest och stress.

Kvinnan har inte kunnat jobba sedan händelsen och har fått leva på sjukpenning och sjukersättning. Hon har genomgått ett stort antal behandlingar, operationer, rehabiliteringar och utredningar samt även pratat med kurator och psykolog, men har ändå inte blivit bättre.

Trots detta ifrågasatte försäkringskassan i ett beslut från början av 2015 om alla rehabiliteringsmöjligheter verkligen var utredda och har vägrat ge henne ersättning sedan juni 2014. De nämner en smärthanteringskurs som kvinnan eventuellt skulle gå. Kvinnan menar dock att smärthanteringskursen inte skulle leda till att hon kan börja jobba utan underlätta för henne att klara av vardagssaker.

Kvinnan överklagade dock försäkringskassans beslut först till förvaltningsrätten och sedan till kammarrätten som nu alltså ger henne rätt till ersättning - över två år senare.