Fastighetsjätte köper för 750 miljoner i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Clarion Collection Hotel vid Skeppsbrokajen, Kustbevakningen på Stumholmen, Polismyndigheten samt Boverket i Karlskrona är några av de totalt 19 fastigheter som Hemfosa nu köpt till ett värde av 750 miljoner kronor.
Foto:Mattias Mattisson/montage
Clarion Collection Hotel vid Skeppsbrokajen, Kustbevakningen på Stumholmen, Polismyndigheten samt Boverket i Karlskrona är några av de totalt 19 fastigheter som Hemfosa nu köpt till ett värde av 750 miljoner kronor.

Hemfosa Fastigheter, med fastigheter till ett värde av 35 miljarder kronor, ger sig in på allvar in i Karlskrona i en affär värd 750 miljoner.

– Det känns naturligt då vi redan äger lite i Karlskrona som är en kommun som växer, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef, till Sydöstran.

Hemfosa Fastigheter har riktat in sig på samhällshyresgäster i sina affärer runt om i landet. I sitt bestånd har man i dag fastigheter till ett svindlande värde av 35 miljarder kronor.

Nu köper man totalt 19 fastigheter av Galliaden Holding AB i centrala Karlskrona för 750 miljoner. Sedan tidigare äger Hemfosa redan fastigheter i stan för uppemot 400 miljoner kronor. Totalt handlar affären om cirka 62 300 kvadratmeter och man väntas ta över fastigheterna den 30 juni.

– Det är extremt kul. Klart att det är en stor affär för oss, även om det inte är en bamseaffär sett till att vi har fastigheter för 35 miljarder, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa Fastigheter.

Varför Karlskrona?

– Vi har redan ett lokalt kontor på plats så det känns naturligt för oss. Vi har många offentliga hyresgäster så det här passar bra in då vi är ett samhällsfastighetsbolag. Det handlar om centralt belägna fastigheter i spännande bra läge och Karlskrona är en kommun som växer.

Vad för man då för sina 750 miljoner kronor?

Ja, bland annat Clarion Collection Hotel vid Skeppsbrokajen intill gästhamnen i Karlskrona – och även Kustbevakningens lokaler på Stumholmen, Boverket på Sparre, Polismyndigheten i city, där även Åklagarmyndigheten och Kriminalvården huserar.

Därmed äger man nu fastigheter till ett värde av drygt 1,1 miljarder kronor på Trossö.