Fick för små däck – kräver skadestånd

KARLSKRONA Artikeln publicerades

När mannen skulle montera dit de nya däcken upptäckte han att de var för små för bilen. Nu kräver han skadestånd av bilföretaget.

En man från Karlskrona köpte i slutet på förra året en bil från ett företag i Helsingborg. Nu anmäler han bilföretaget till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Enligt mannen blev han lovad vinterdäck utöver de sommardäck som redan satt på bilen vid köpet. Företaget hade dock inte tid att montera dem. Däcken lastades in i bilen och när mannen väl var hemma i Karlskrona igen och skulle montera dem upptäckte han att däcken var för små för bilen. Efter en längre mejlkonversation blev han lovad nya däck, vilket ledde till att mannens pappa fick åka tillbaka till Skåne och få dessa monterade. Mannen kräver nu skadestånd på 2 000 kronor för förlorad arbetsinkomst och milersättning fram och tillbaka till Helsingborg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.