Fick inte träffa läkare - blindtarmen hann spricka

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

En man i 35-årsåldern fick inte träffa någon läkare när han sökte vård för buksmärtor. Senare visade sig att mannen hade blindtarmsinflammation och att blindtarmen hade hunnit brista.

Det var i juni som mannen sökte vård på en vårdcentral i Karlskrona kommun för att han hade ont i magen. Han fick då inte träffa någon läkare utan bara en sjuksköterska som ställde frågor och inte gjorde någon undersökning. Sjuksköterskan skickade sedan hem honom med smärtstillande.

Två och en halv vecka senare sökte mannen vård igen eftersom han då hade konstant ont och inte kunde äta för att han mådde illa. Men inte heller då gjordes en undersökning av mannen utan han skickades återigen hem med smärtstillande.

Senare samma natt fick mannen ännu ondare och kördes då in akut till Blekingesjukhuset och fick opereras omedelbart. Efter operationen fick mannen komplikationer med bland annat dålig sårläkning och fick opereras ytterligare en gång.

Mannen har anmält felbehandlingen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. De riktar nu kritik mot landstinget och vårdcentralen för att de inte lät mannen träffa en läkare under något av sina besök.