Företagare kräver landstinget på 13 miljoner

Karlskrona Artikeln publicerades
Det fortsatt tomma lagret i Nättraby.
Foto:Maths Olsson
Det fortsatt tomma lagret i Nättraby.

En företagare från Växjö kräver Landstinget Blekinge på över 13 miljoner kronor i skadestånd. Menar att han blivit lovad att landstingets nya materiallager skulle flytta in i hans lokaler.

Landstingets materiallager har varit hetluften flera gånger den senaste tiden. I augusti uppmärksammades att landstinget betalat 1,2 miljoner kronor i hyra för en lagerlokal, som de inte kunde flytta in i på grund av att hyresavtalet anmäldes och ogiltigförklarades.

Konkurrensverket har även inlett en granskning av hur turerna kring hyresavtalet mellan landstinget och företaget Acrinova gått till, eftersom avtalet ansågs strida mot lagen om offentlig upphandling.

Nu rapporterar SVT Nyheter Blekinge att Patrik Åkesson, en företagare från Växjö som äger och driver lagerlokaler i Nättraby bruk, kräver Landstinget Blekinge på över 13 miljoner kronor i skadestånd.

– Jag kommer att kräva landstinget Blekinge på 13 miljoner kronor i skadestånd. Det handlar om utebliven hyra och investeringar som jag gjort i min lokal, säger Patrik Åkesson, till Sydöstran.

Åkesson menar att han blivit lovad att landstingets nya materiallager skulle flytta in i hans lokaler, och han ska ha skickat in sitt skadeståndskrav till Landstinget Blekinge under onsdagen.

Åkesson ska bland annat gjort anpassningar för två miljoner kronor i sina lokaler i Nättraby för att anpassa och förbereda dessa för landstingets inflyttning. Tio miljoner av skadeståndskravet avser uteblivna hyresintäkter.

Om landstinget inte godtar skadeståndskravet kan ärendet i stället tas upp i tingsrätten, enligt SVT Nyheter Blekinge.