Förslag om kikare utrett – efter fem år

Karlskrona Artikeln publicerades
Det finns redan en kikare på Bryggareberget.
Foto: Marcus Palmgren
Det finns redan en kikare på Bryggareberget.

Ett fem år gammalt medborgarförslag om att sätta upp en kikare på Bryggareberget har nu utretts. Efterforskningar visar att det redan finns en kikare på berget.

Karlskrona

Den ägs av Karlskrona kommun och är placerad på restaurang Utkikens terrass. Den är tillgänglig under restaurangens öppettider. När restaurangen är stängd tas den in på grund av stöldrisken, då den första kikaren som sattes upp blev stulen.

Kommunfullmäktige slår fast att det inte behövs någon ytterligare kikare utöver den som redan finns. Det framgår inte av protokollet varför det tog fem år att fatta ett beslut i ärendet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.