Första spadtaget för ny sjukhusbyggnad

Karlskrona Artikeln publicerades
Här tas de första spadtagen för den nya sjukhusbyggnaden i Karlskrona
Foto: Maths Olsson
Här tas de första spadtagen för den nya sjukhusbyggnaden i Karlskrona

Spaden har satts i marken för den nya sjukhusbyggnaden vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Byggnaden kostar totalt en halv miljard kronor och verksamheten beräknas komma igång under våren 2020.

Under torsdagseftermiddagen togs det första spadtaget för den nya sjukhusbyggnaden vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Byggnaden blir sju våningar hög och runt 12 000 kvadratmeter stor.

– Det var 25 år sedan vi byggde såhär stort, säger landstingsrådet Kalle Sandström (S).

Den nya sjukhusbyggnaden är en del i Landstinget Blekinges stora satsning på investeringar i fastigheter under åren 2017 och 2021. Byggnaden kommer att innehålla vårdmottagning och laboratorieverksamhet. Det kommer även finnas utbildningslokaler för bland annat hjärt- lungräddning och förflyttningsteknik.

Åsa Norrby, affärsområdeschef inom fastighet i Blekinge, berättar att det lagts mycket fokus på materialet till byggnaden.

– Vi vill vara så miljövänliga som möjligt, men samtidigt göra den modern och nytänkande då den är ett nytt landmärke för staden. Det röda teglet har därför bytts ut till ett grått, säger Åsa Norrby.

Totalkostnaden inklusive utrustningen för byggnaden landar på totalt en halv miljard kronor. Det är Skanska som står bakom bygget och byggnaden beräknas stå färdig våren 2020.

– Det är en stor glädje att äntligen få börja nu, säger Kalle Sandström.