Försvunnen KHK-supporter ännu inte hittad

Nättraby Artikeln publicerades

150 frivilliga privatpersoner under Missing Peoples paraply har under hela natten letat efter den försvunnen KHK-supportern som försvann efter lördagens match – utan framgång.

Sökandet fortsätter under måndagen klockan 14.00.

Sökandet började vid 22.30-tiden under söndagen. Totalt deltog 13 patruller från Missing People vilket innebär runt 150 frivilliga personer.

Anhöriga sökte också efter personer som kunde hjälpa till att leta via ett Facebook-event där mängder av privatpersoner under söndagskvällen ställde upp i letandet som utgick från Nättraby Idrottsplats.

Vid 03.30 avslutades sökandet – då hade skallgångskedjan inte hittat mannen.

– Vi har inte gjort några fynd men vi planerar att fortsätta i morgon eftermiddag, säger Christer Ågren operativ chef på Missing People.

Ågren säger att han är djupt imponerad över hur många som deltagit i sökandet.

– Det är otroligt med tanke på denna sena timme. Men när vi varit här så har vi insett vilket stort kontaktnät den försvunne mannen har. Nästan alla här vet vem han är.

Nästa sökning av Missing People planeras till klockan 14.00 i eftermiddag.

– Vi jobbar efter den målsättningen, men det beror på polisen och om det händer något hos dem. Om de väljer att omfördela sina resurser.

– Men vi planerar att köra klockan 14 och utgår från Nättraby Goif:s klubbstuga där frivilliga kan komma och anmäla sig, säger Magnus Berg, gruppledare hos Missing People.

Nattens sökande koncentrerades till Nättraby och några ställen kring Rosenholm där NKT Arena ligger, med fokus kring Silletorpsån.

– Jag kom hem klockan 06 imorse, alla som var där jobbade på väldigt bra, systematiskt och efter de krav vi ställer på ett sökande, säger Magnus Berg.

** Har du sett den försvunne mannen eller har du information som kan leda till att han återfinns, ring polisen på 114 14.

Mannen som är i 50-årsåldern försvann i lördagskväll efter en KHK-match.

Den saknade mannen har glasögon, kortklippt hår/stubb. Han är cirka 172 centimeter lång och väger cirka 84 kilo. Han var vid försvinnandet klädd i matchtröja (Karlskrona HK) och keps.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.