Fortsatt sökande efter 13-åriga Lilja – kan ha setts i Örebro

Karlskrona ,
Så här ser 13-åriga Lilja ut, flickan har varit försvunnen sedan hon avvek från sin skola i måndags förmiddag.
Foto: Privat
Så här ser 13-åriga Lilja ut, flickan har varit försvunnen sedan hon avvek från sin skola i måndags förmiddag.

Det är nu över två dygn sedan 13-åriga Lilja försvann – nu kollar polisen olika övervakningskameror i och kring järnvägsstationen i Karlskrona där hon senast ska ha setts.

Indikationer har dock gett vid handen att hon har setts i Örebro med omnejd, enligt uppgifter på Missing Peoples Sverigesida.

Polisen är inkopplad, likaså Missing People – men utan något handfast tips att gå på är nu Karlskronapolisen oerhört angelägna att få in fler tips som kan hjälpa dem i letandet efter förvunna 13-åriga flickan Lilja.

– Hon har blivit sedd vid tågstationen i Karlskrona i måndags vid middagstid, säger polisen Göran Ståhl som är den som håller i utredningen kring försvinnandet.

Nu vädjar Ståhl om fler tips från allmänheten som kan hjälpa dem framåt.

– Vi har begärt ut film från både järnvägsstationen och bussar, det kan ge oss en viss riktning vart hon kan ha tagit sig, eller om hon sitter och pratar med någon. Vi är jättetacksamma för alla tips naturligtvis, att allmänheten ser och iakttar är vår myndighets bästa ögon, säger han.

Hittills har filmmaterialet från diverse övervakningskameror inte gett något men sökandet har högsta prioritet.

– Det är ett gissel med försvunna personer, vi har varit på olika adresser där hon haft bekanta men ännu inte fått något som säger var hon kan vara, säger Göran Ståhl.

Att flickan inte hade någon telefon på sig vid försvinnandet har gjort sökandet ännu svårare.

– En telefon gör annars att man kan hitta en person den vägen. Hon är bara 13 år och vi ska försöka lösa det även om det alltid är svårt när någon håller sig borta frivilligt.

Pappan till 13-åriga Lilja har dag som natt sökt efter sin dotter med hjälp av kompisar.

Han är tacksam att både polisen och Missing People finns med i sökandet, de båda står han i ständig kontakt med just nu. Under onsdagen tänker Missing People följa med honom och några vänner som ska söka i Ronneby där hon enligt ett tips ska ha setts.

– Jag kom hem vid sju i morse (läs: onsdag morgon), vi har varit ute hela natten och kollat olika trappuppgångar och vid tågstationen.

Hur mår du just nu?

– Jag vet inte ens om min dotter lever, om det har hänt henne något eller om hon kommit i kontakt med någon äcklig gubbe?

– Det är jobbigt, man äter och sover inte så mycket men polisen har gjort en jätteinsats hittills och förhoppningsvis hittas hon, säger pappan till Sydöstran.

”Lilja har kort rött hår, och bär glasögon. Hon är cirka 170 centimeter lång och väger cirka 75 kilo. Hon var vid försvinnandet klädd i svarta byxor, svarta skor med vit sula, svart jacka med luva, keps med beigeaktig skärm samt en svart ryggsäck med vita detaljer på axelremmarna, skriver Missing People Blekinge på sin hemsida.

Fotnot: Om du har sett något eller har information om försvinnandet ska du ringa polisen på 114 14.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.