Gårdsmejeri från Blekinge prisades vid ostfestival

Orranäs Artikeln publicerades
Från prisutdelningen på Münchenbryggeriet i Stockholm i helgen.
Från prisutdelningen på Münchenbryggeriet i Stockholm i helgen.

Orranäs gårdsmejeri gick hem hos den kräsna juryn vid helgens Ostfestivalen i Stockholm.

Man vann en silvermedalj, som en av blott två mejerier, bland totalt 136 tävlande ostar.

Inga guld delades ut i år.

Det lilla gårdsmejeriet längs ”Kustvägen” utanför Jämjö lyckades plocka hem inte mindre än fyra medaljer, ett silver och tre brons, vid Ostfestivalen i Stockholm på Münchenbryggeriet i helgen.

Utställare från hela Sverige var på plats under tre dagar med start i fredags och tävlingen arrangerades för sjätte året i rad.

Man tävlande i klasserna; pressade hårdostar, blåmögelostar, mjukostar och övriga ostar/ostkaka.

Orranäs gårdsmejeri hade en lyckad helg med totalt fyra medaljer.

Den stora fullträffen var osten ”Hajen” som fick expertjuryn på 47 personer att hugga rejält – för i tävlingen delas det inte alltid ut några guldmedaljer, och så var fallet i år.

Inga guld – och bara två silvermedaljer i hela tävlingen varav Orranäs gårdsmejeri tog en av dem, bland totalt 136 tävlande ostar från hela landet. I fjol delades det bara ut en guldmedalj i tävlingen.

Läs mer om ostfestivalen här!

Orranäs Gårdsmejeri tog även hem tre brons för sina källarlagrade getostar ”Caprin” och ”Orranäs gårdsost” samt en hård getost ”Ängaskär” som föll många på läppen i juryn.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.