Gratis pyssel på Brofästet Senoren i sommar

Karlskrona Artikeln publicerades
Annelie Aspegren vid sin kreativa hörna som erbjuder gratis pyssel i sommar.
Foto:Sarah Rätzer
Annelie Aspegren vid sin kreativa hörna som erbjuder gratis pyssel i sommar.

Annelies kreativa hörna slår upp portarna i sommar och erbjuder gratis pyssel för alla, både som drop-in och kurser.

Det är i hantverksboden på Brofästet Senoren som den kreativa hörnan öppnar upp i sommar och bakom initiativet står Karlskronabon Annelie Aspegren.

– Jag vill att det ska bli en kreativ mötesplats i en meditativ miljö här vid havet där vem som helst kan delta, säger Annelie Aspegren.

Hon erbjuder både drop-in-verksamhet och kurser inom olika former av pyssel. På drop-in-tillfällena erbjuds det bland annat virkning, målning av målarbilder och tillverkning av armband med exempelvis pärlor.

Kurserna hålls i bindning av blomkransar, skapa med färg och skräp, göra pärlplattor och en fotokurs där deltagarna diskuterar varför vi tar de bilder vi gör.

– Jag är väldigt intresserad av återvinning och hållbarhet och därför kommer pysslet kretsa mycket kring återanvänt material, säger Annelie Aspegren som håller kurserna ideellt. Materialet har hon dock fått sponsrat från kommunen och studiefrämjandet.

– Jag gör det här för att jag vill bli en bättre ledare. Jag har aspergers syndrom men jag tänker inte låta det stoppa mig från att hålla kurser, säger Annelie som även ska följa med sommarlovsbussen Busse runtom i Karlskrona i sommar och pyssla med barnen.