Guldsmedsbutik lämnar affärsgalleria

Karlskrona Artikeln publicerades
Georges guldbutik i Wachtmeister galleria köps av Smycka – under måndagsmorgonen började man sin utförsäljning.
Foto: Mattias Mattisson
Georges guldbutik i Wachtmeister galleria köps av Smycka – under måndagsmorgonen började man sin utförsäljning.

Marinette Lundström Helgesson och Lars Helgesson har drivit Georges guld i Karlskrona i 14 år.

Nu väljer de att flytta fokus till Kalmar, men guldsmedskedjan Smycka tar över verksamheten.– under måndagsmorgonen började man sin utförsäljning

Sedan 2005 har Marinette Lundström Helgesson och Lars Helgesson drivit butiken i Karlskrona men samtidigt också haft en butik i Kalmar. Med åren har de känt att det blivit lite för mycket jobb och väljer nu att stänga i Karlskrona. I stället blir det Smycka som tar över.

– Det känns jättebra med en så seriös köpare, säger Marinette Lundström Helgesson.

Georges sticker ut bland guldsmedsbutikerna eftersom man erbjuder kunderna att göra ändringar på deras smycken, men också att tillverka smycken efter kundens egna design.

I veckan har man utförsäljning och inför öppningen på måndagsmorgonen hade det bildats en liten kö utanför butiken.

15 september är det dags för ägarbytet.

– Men personalen blir kvar och de flesta märken som vi säljer kommer också att finnas kvar när Smycka tar över. Jag vet att de kommer att ha lite mer klockor i sitt sortiment, Marinette Lundström Helgesson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.