Hade lägenheten full med knark - döms till fyra års fängelse

Karlskrona Artikeln publicerades
Polisen fann närmre 2,5 kilo cannabis i mannens kylskåp.
Foto: Polisen
Polisen fann närmre 2,5 kilo cannabis i mannens kylskåp.

En 29-årig man döms till fyra års fängelse efter att polisen funnit stora mängder narkotika samt patroner i hans lägenhet i Karlskrona.

En 29-årig man från Karlskrona döms för grovt narkotikabrott samt för brott mot vapenlagen. Mannen ska ha gömt stora mängder narkotika i sin lägenhet i syfte att sälja det vidare.

Polisen fann närmre 2,5 kilo cannabis i mannens kylskåp vid gripandet. I lägenheten fanns dessutom ytterligare cirka 300 gram cannabis, 119 gram kokain, 87 gram amfetamin och 40 gram ecstacy. Mannen ska även olovligen ha förvarat de narkotikaklassade preparaten kodein och tramadol.

Utöver det grova narkotikabrottet åtalas mannen även för brott mot vapenlagen, då polisen funnit totalt 75 patroner av olika kaliber i lägenheten. Mannen har förnekat grovt narkotikabrott men erkänt att han för eget bruk innehaft 83 gram, vilket bedöms som narkotikabrott av normalgraden.

Polisen ska inte ha hittat något i lägenheten som tyder på att någon ska ha bott i den, såsom hushållsvaror eller kläder. Polisen bedrev under 20 dagar en hemlig kameraövervakning utanför lägenheten som visade att den dömda mannen vistats i lägenheten vid ett stort antal tillfällen.

Det är vidare utrett att mannen även ska ha haft nyckel till lägenheten. Tingsrätten finner det därmed uppenbart att den narkotikafyllda lägenheten disponerats av mannen som dömts.

Mannen döms till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Han finns sedan tidigare med i belastningsregistret med 29 domar för olika brott.

Kokain som hittades i olika lådor i köket.
Foto: Polisen
Kokain som hittades i olika lådor i köket.
Amfetamin som hittades i mannens frys.
Foto: Polisen
Amfetamin som hittades i mannens frys.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.