Han blev årets företagare i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades
Roger Olsson som driver Karlshamnsföretaget Syd Communications & Security AB är Årets företagare i Blekinge.
Foto: STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD
Roger Olsson som driver Karlshamnsföretaget Syd Communications & Security AB är Årets företagare i Blekinge.

Roger Olsson som driver företaget Syd Communications & Security AB i Karlshamn utsågs på fredagskvällen till årets företagare i Blekinge 2018.

Enligt Företagarna Region Syd som delade ut priset har Roger Olssons bolag utvecklats på ett imponerande sätt, mycket tack vare en känsla för samhällsutvecklingen.

– För min del är det den fortsatta resan som är spännande, kul och engagerande att få vara med och driva, påverka och utveckla så att företaget skall utvecklas ännu mer framåt, sade Roger Olsson efter vinsten.

Så här lyder motiveringen till vinsten:

”Årets vinnare har utvecklat företaget som hen tog över för drygt tio år sedan på ett imponerande sätt. Tack vare en känsla för samhällsutvecklingen och lyhördhet för kundernas förändrade efterfrågan har Syd Communication & Security AB blivit en stark spelare i telekom-branschen i södra Sverige. Företagets verksamhet har breddats ­−­­ från telekom och säkerhet till att nu också vara stark aktör inom fiberbranschen med projektering och utbyggnad av hela nät som främsta produkt. Företaget har idag drygt 30 anställda. Från 2016 till 2017 ökade omsättningen från 38 till 52 Mkr, och lönsamheten är god.

Roger Olssons ambition är att bidra till bygdens utveckling, han investerar och satsar i Blekinge. Han är en stark aktör i bredbandssatsningen i hemkommunen Karlshamn. Han anlitar i första hand lokala underleverantörer och många unga från El & Energiprogrammet i Karlshamn har erbjudits sin första anställning hos Syd Communication & Security AB.”