Här är Skärgårdsfestens nya festområde

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Halewijn Bulckaen, Else Österberg, Lena Ohlsson, Michaela Ivarsdotter, Anke Lilli Andersson, Markus Fredriksson, Robin Åkerman och Josefine Olsson visar stolt upp Skärgårdsfestens nya festområde.
Foto:Mattias Mattisson
Halewijn Bulckaen, Else Österberg, Lena Ohlsson, Michaela Ivarsdotter, Anke Lilli Andersson, Markus Fredriksson, Robin Åkerman och Josefine Olsson visar stolt upp Skärgårdsfestens nya festområde.

I år får Skärgårdsfesten ett helt nytt område.

Vid Borgmästarekajen ska 20 kulturskapare hålla till. Det blir utställningar, live-musik, dansuppvisning och föreläsningar.

Det var när Halewijn Bulckaen och Anke Lilli Andersson som har sina ateljéer på Borgmästarekajen åt lunch ihop som idén om ett nytt festområde föddes.

– Vi pratade om att det inte finns ett område för kulturskapare som jobbar inom design och konsthantverk. Att det saknas och att det vore spännande att lyfta in det i Skärgårdsfesten, säger initiativtagaren Halewijn Bulckaen.

– Vi tog kontakt med de som arbetar med Skärgårdsfesten och de nappade direkt. Det ska bli fantastiskt roligt och vi hoppas att det samlas mycket kreativ energi här, säger initiativtagaren Anke Lilli Andersson.

De berättar att det kommer att finnas alltifrån kulturskapare inom kläddesign och smycken till keramik och grafisk konst.

– Vi vill skapa en spännande vibe. Det finns så många otroligt duktiga personer som arbetar inom detta, säger Halewijn Bulckaen som flyttade till Karlskrona för ett par år sedan.

En annan person som ska finnas på plats på Borgmästarekajen under dagarna är Sveriges enda kopparslagmästare Michaela Ivarsdotter.

– Det ska bli fantastiskt trevligt att skapa en scen tillsammans med kollegor inom andra branscher, säger Michaela Ivarsdotter.

Tanken med organisationen Karlskrona Design market är att organisationen fortsätter att leva vidare efter Skärgårdsfesten.

– Vi vill skapa en plattform för kulturskapare. Vi vill vara en idéförening och genomföra fler events i framtiden, säger Halewijn Bulckaen.

Fakta

Deltagare

Kläddesign:

JUNE & ME, Anke Lilli Andersson.

V-design, Vera Fredriksson.

K Sabel, Karin Sabel.

Tail Wagger, Anke & Anjelina.

Smyckesdesign:

Atelier HALEWIJN, Halewijn Bulckaen.

Kim Färm.

Earl Foolish, Mika Hallor.

Grafisk konst och måleri:

Manbot, Andreas Ivarsson.

Lana Graphic, Lana Leuchuk.

Jonas Weikel.

Irina Novokrescionova.

Fotografi:

Björn Lindberg.

Karin Vivar.

Keramik:

Torsås Fajans.

Antik:

Utsigten, Christina Öberg.

Musik:

Elliot Olsson Lundgren.

Kruthus.

Dans:

Tail Wagger, Anjelina & Athletic dancers.

Pinamackorna, Emelie Trossö, Anna Johansson, Emma Nordanfors.

Smakupplevelse:

Blekinge Kafferosteri.

Slöjd:

Slöjd i Blekinge.

Visa mer...

Fakta

Program

3/8 Vernissage/VIP-kväll 18-20

4/8 Området öppet för allmänheten 10-18

5/8 Området öppet för allmänheten 10-18

Visa mer...