Arbetsförmedlingen: Färre jobb att söka framöver

Blekinge Artikeln publicerades
Tania Sarmiento från Arbetsförmedlingen och Emelie Berg, restaurangchef, ser både möjligheter och utmaningar de närmsta åren.
Foto: Johan Hultgren
Tania Sarmiento från Arbetsförmedlingen och Emelie Berg, restaurangchef, ser både möjligheter och utmaningar de närmsta åren.

Många arbetsgivare skriker fortfarande efter personal – men redan efter sommaren ser anställningstakten ut att gå ner för att sedan fortsätta under 2020.

Under våren 2019 har efterfrågan på arbetskraft ökat men från och med i höst ser det ut att minska. Antalet nyanställningar kommer fortfarande att öka, men i en lägre takt. En stor bidragande orsak är det förändrade konjunkturläget och en dämpad efterfrågan av Sveriges export till viktiga länder som USA och Tyskland som påverkar industrin.

Under onsdagen berättar Tania Sarmiento från Arbetsförmedlingen om hur arbetsmarknadsutsikterna för 2019 och 2020 ser ut i Blekinge. En enkät har skickats ut till arbetsgivare i länet och 90 procent har besvarat den.

Totalt förväntas sysselsättningen att öka med 680 jobb under 2019 och 2020, vilket innebär att färre nya jobb skapas nästa år än i 2019.

Men samtidigt tror flera stora sektorer på en avmattning och att man kommer att anställa färre framöver, det gäller både inom industrin och den offentliga sektorn. Byggbranschen är fortsatt optimistiska fram till det första halvåret nästa år, för att sedan tro på ett lägre behov av anställningar.

– Vi kan dock konstatera att vi har rekordmånga personer med sysselsättning, vid slutet av 2020 kommer det vara nästan 70 200 som arbetar. Men det finns också en utmaning i att befolkningstillväxten minskar samtidigt som utflyttningen från länet ökar. Det är problematiskt, säger Tania Sarmiento, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen.

Hon säger att det kommer vara fortsatt stor efterfrågan av personal inom flera yrken. Det har länge talats om bristen på kompetens och den är fortsatt stor.

Vill man ha jobb efter skolan finns det till exempel stor efterfrågan på personal inom byggbranschen, som elektriker, mekaniker, i skola, vård och omsorg, IT-specialister och ingenjörer.

– När det gäller Blekinges arbetsmarknad har vi länge haft en stor brist på kompetens och vi ser att kompetensförsörjning kommer att vara en fortsatt utmaning för länets arbetsgivare. Här måste vi arbeta tätare tillsammans för att hitta alternativa lösningar. Här gäller det bland annat att betydligt fler utrikes födda och ungdomar behöver komma in på arbetsmarknaden.

Någon som är optimistisk inför framtiden men som också har svårt att rekrytera är Emelie Berg, som tillsammans med familjen driver flera restauranger i Karlshamn samt en i Kristianstad. Hon talar mycket om att vara en attraktiv arbetsgivare.

– Restaurangbranschen skriker efter personal, inte minst nu inför sommaren. I vanliga fall är vi 30 anställda men under cirka sju veckor under sommaren är vi sammanlagt 100 personer som jobbar.

Hon har flera metoder för att dels locka nya anställda till restaurangerna och dels för att få dem att stanna kvar så länge som möjligt.

– Vi har till exempel hämtat inspiration från idrottsvärlden och satsat på en bra juniorverksamhet genom att erbjuda praktik och sedan möjlighet att växa och utvecklas inom verksamheten.

Så kallade nystartsjobb har också visat sig vara framgångsrika, där en person till exempel har fått börja med att diska men snabbt kunnat gå vidare till mer avancerade uppgifter.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.