Här kan det bli nya bostäder med havsutsikt

Karlskrona Artikeln publicerades
Jammy Stridsjö som projektutvecklare på BoKlok visar upp tomten där de vill bygga 30–40 nya lägenheter vid Blå port utanför Karlskrona.
Foto:Mattias Mattisson
Jammy Stridsjö som projektutvecklare på BoKlok visar upp tomten där de vill bygga 30–40 nya lägenheter vid Blå port utanför Karlskrona.

BoKlok har redan planer på en etapp två vid Blå port.

Om projektet går i hamn kan det bli 30-40 nya lägenheter med topputsikt.

Vid Blå port utanför Karlskrona håller företaget BoKlok som drivs av Skanska och Ikea på med 55 nya lägenheter som ska vara klara för inflyttning redan det första kvartalet 2018.

Redan nu har de planer på en etapp två på tomten bredvid Skanskas kontor i samma område på hög höjd med utsikt över Karlskrona.

– Detaljplanen godkänner i dag en kontorsbyggnad på tre våningar. Vi har skickat in om en planändring till kommunen för bostäder, säger Jammy Stridsjö, projektutvecklare på BoKlok.

Etapp två kan bli 35–40 nya bostäder.

– Det blir samma typ av lägenheter som i etapp ett. Det kan bli tre eller fyra våningar, säger Jammy Stridsjö.

När de nya lägenheterna kan börja byggas är osäkert – Karlskrona kommun har lång väntetid på planändringar.

– Vi behandlar förslag till positivt planbesked i nämnden i juni och sätter tidplanen efter det. Uppskattningsvis är detaljplan klar om ett och halvt år, säger Hans Juhlin, förvaltningschef på miljö– och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Lägenheterna till etapp ett såldes direkt.

– Det var en braksuccé och det är därför vi vill fortsätta med etapp två. Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Karlskrona, säger Jammy Stridsjö.

BoKlok letar aktivt efter nya tomter i Karlskrona.

– Vi hade planer på en tomt i Kungsmarken, men efter en marknadsundersökning så valde vi att inte gå vidare med den.

– Karlskrona är en intressant ort för oss. När den nya detaljplanen är klar för Mölletorp kommer vi bygga nytt där, säger Jammy Stridsjö.