Hon är BTH-studenternas favoritlärare

Karlskrona Artikeln publicerades
Madeleine Hermann har utsetts till årets lärare på BTH av studentkåren.
Foto: BTH
Madeleine Hermann har utsetts till årets lärare på BTH av studentkåren.

Årets lärare på BTH, smaka den på utnämningen...

– Det känns förstås jättekul, det är ju studenternas betyg och det är ju därför man är här, säger Madeleine Hermann som undervisar blivande maskiningenjörer.

Madeleine Hermann kan nu glädja sig åt utnämningen ”Årets lärare” på Blekinge Tekniska Högskola, ett pris som studentkåren delar ut.

Efter drygt 20 år som lärare på högskolan har den nu 50-åriga Tving-bon hittat sitt sätt att lära ut bland annat hållfastighets- och materiallära.

”Madeleines sätt att tänka på sina studenter är något utöver det vanliga. Hennes sätt att lära ut är både pedagogiskt och uppslukande”, skriver man i sin motivering.

Klassisk sportfråga, hur känns det?

– Vad brukar de svara? skrattar hon.

– Nämen det känns förstås jättekul, det är det finaste betyget man kan få på en högskola!

Varför är du så omtyckt, tror du?

– Det är ju inte så att jag har de lätta kurserna, jag har ganska tunga kurser för blivande maskiningenjörer. Men jag är rättvis, studenterna brukar tycka att jag är strukturerad och har bra material.

– Att de lär sig mycket själva, så det här är inte för att jag har lätta tentor...för studenterna har större krav än så och tycker det är viktigt att de lär sig, säger Madeleine Herrman.

Priset får hon ta ut om knappt en månad, den 9 mars under Örlogsbalen, meddelar BTH på sitt Instagram-konto.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.