Tonåring hotade mörda rektor och spränga skola i luften

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: JESSICA GOW / TT

När man gick igenom den 14-årige pojkens skoldator hittade man meddelanden om att han både skulle spränga skolan i luften, och mörda rektorn.

Det var i samband med att det plötsligt dök upp obehagliga och aggressiva texter på den interna skolportalen, som i huvudsak drevs av eleverna själva, som rektorn beslöt omhänderta skribentens, en 14-årig pojkes, elevdator. Och när denna sedan gicks igenom hittades den ena hotfulla texten efter den andra; bland annat skulle skolan sprängas i luften, och rektorn mördas.

Det hela har nu lett till att pojken formellt polisanmälts för olaga hot mot grupp. Eftersom han ännu inte är straffmyndig kommer anmälan att underställas de sociala myndigheterna.

Även från en annan skola kom i dag en polisanmälan; en för ofredande. Det är en 10-årig flicka som trakasserats av en jämnårig flicka – som i samband med en gymnastiklektion i förra veckan tog hennes byxor, och slängde ned dessa i en toalettstol.

Från ett HVB-hem polisanmäls att en 14-årig pojke på hemmet vid två olika tillfällen misshandlat personal. Vid det ena har han sparkat en kvinnlig anställd i magen, och i det andra har han örfilat en annan.

I dag polisanmälde en 12-årig pojke i Kungsmarken också att han och hans syskon ofredas av en äldre kvinna som hävdar att de inte får leka på områdets lekplats, och heller inte spela boll på en grönyta intill lekparken. De stör henne, får de veta.