Ingen ”naturlig” förklaring till bilbränderna i Hässlegården

Karlskrona Artikeln publicerades
Tre bilar totalförstördes på samfällighetsparkeringen på Fänkålsgatan.
Foto: Mattias Mattisson
Tre bilar totalförstördes på samfällighetsparkeringen på Fänkålsgatan.

Polisen tror inte längre på en teknisk förklaring till bilbränderna i Hässlegården sent i tisdags kväll.

– Allt talar för att det började brinna i den bakre delen av den bil där branden startade – och där finns det ju inte så mycket som kan kortslutas, och starta en brand, säger förundersökningsledaren Magnus Johnsson i Kristianstad till Sydöstran.

Tekniker var på plats och undersökte de tre totalförstörda bilarna under torsdagsförmiddagen.

– Det har tagits prover som nu ska skickas i väg för analys; och det är bland annat prover som kan visa om det till exempel kastats in någon brandfarlig vätska i bilen, och om någon av bilrutorna i så fall också krossats dessförinnan, uppger Magnus Johnsson.

Men han medger samtidigt att det finns en hel del som talar för att det kan ha handlat om ett stöldförsök av bensin från den bil som började brinna först; ett uppborrningsförsök av tanken som av någon anledning gick snett.

– Problemet är att just den tanken var gjord av plast, och helt smälte sönder av hettan från branden. Hade det varit en plåttank hade vi sett hålet.

Hur lång tid analysen av de tagna proverna kan ta har Magnus Johnsson i nuläget ingen uppfattning om.

Som Sydöstran berättade i går har tankborrningarna avlöst varandra i Karlskronatrakten de senaste veckorna, och några har t o m skett dagtid, på en av Lyckebys större parkeringar.

Det finns i nuläget inga uttalat misstänkta för vågen av bensinstölder.