De tar över driften av arenan efter KHK

Karlskrona Artikeln publicerades
"Det ska bli jättespännande att jobba med driften av arenan och föreningslivet i Karlskrona", säger Andreas Christenson, HR-chef och kvalitetsansvarig på Jotac, som från och med årsskiftet tar över driften av NKT Arena Karlskrona.
Foto:Maths Olsson
"Det ska bli jättespännande att jobba med driften av arenan och föreningslivet i Karlskrona", säger Andreas Christenson, HR-chef och kvalitetsansvarig på Jotac, som från och med årsskiftet tar över driften av NKT Arena Karlskrona.

Jotac Förvaltning AB i Karlskrona kommer att ta över driften av NKT Arena i Karlskrona. Det är nu klart efter att Karlskrona HK vid årsskiftet slutar med driften av arenan.

– Det ska bli jättespännande att jobba med driften av arenan och föreningslivet i Karlskrona. Idrotten ligger oss på Jotac väldigt nära och något som engagerar oss, så detta känns fantastiskt kul. Vi ser nu fram emot ett riktigt bra samarbete med kommunen och KHK i övergången och framöver, säger Andreas Christenson, HR-chef och kvalitetsansvarig på Jotac Förvaltning.

I helgen kunde Sydöstran berätta att Karlskrona HK släpper driftansvaret för NKT Arena Karlskrona och att delar av hockeyklubbens personal riskerar att förlora sina jobb.

Charlotte Gustavsson, klubbchef för KHK, har förklarat att man inte lämnar anbud på driften av arenan eftersom man inte skulle få ihop den ekonomiska kalkylen:

– Vi visar minusresultat på en miljon per år om vi skulle ta oss an driften fortsättningsvis, säger hon.

I början av oktober berättade Sydöstran att Karlskrona kommun inte fått in något anbud på upphandlingen av verksamhetsdriften i NKT Arena. Anbudet från Jotac inkom i efterhand när anbudstiden först gått ut i slutet av september.

– Detta har gått väldigt snabbt, på bara ett par veckor. Vi har jobbat med detta senaste en och en halv veckan. Kommunen har haft ett bra samarbete med KHK, som kände att de inte kunde fortsätta med driften av arenan. Vi är tacksamma för att Jotac nu tar över driften, säger Mats Mattisson, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen på Karlskrona kommun.

Beslutet att Jotac Förvaltning tar över driften av arenan blev klart under måndagen. Beslutet ska nu vinna laga kraft och undertecknas om drygt en vecka. Jotac tar över driftansvaret den 1 januari 2018.

Avtalet sträcker sig enligt upphandlingsunderlaget över tre år, med möjlighet att förlängas ytterligare ett år.

– Så såg det ut när vi sist diskuterade med kommunen. Vi vill ju satsa långsiktigt, säger Andreas Christenson.

Enligt upphandlingsunderlaget avser entreprenaden verksamhetsdrift, städning, bokning av strötider samt inre och yttre skötsel – alltså de uppgifter som Karlskrona HK gjort de senaste åren. Ersättningen för jobbet är enligt underlaget strax över 2,8 miljoner kronor per år.

Vaktmästarna gör sin sista dag för Karlskrona HK vid årsskiftet. Samtal förs nu om huruvida Jotac kommer att ta över personalen från hockeyklubben.

– Det känns bra att vi har lyckats få ihop det här nu när det bara är nio veckor kvar. Det är mycket som ska falla på plats, men det kommer säkert att bli bra. Jotac har kunskapen och erfarenheten som behövs, säger Mats Mattisson.

Den siste december i år går driftsavtalet ut mellan Karlskrona kommun och Karlskrona HK.