Julgala ställs in – föreningar rasar över stängd lokal

Lyckeby Artikeln publicerades

Den femte upplagan av ”Julgalan” i Lyckeby ställs in.

Orsaken är att Karlskrona kommun stängt medborgarhuset och vill att föreningarna istället använder Allaktivitetshuset.

”I nya Allaktivitetshuset ryms det endast 70 personer och här saknas det även en scen samt kök i anslutning till lokalen, detta finns i källaren med trappor ned och utan hiss. Medborgarhuset har plats till 150 sittande besökare”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Som Sydöstran tidigare berättat finns det ett stort motstånd mot Karlskrona kommuns beslut att stänga Lyckeby medborgarhus.

Kommunen hänvisar istället föreningarna till det nya Allaktivitetshuset.

Arrangörerna Lyckeby, Lyckeby Gille, Lyckå FF och Lyckeby BTK har jobbat på en annan lösning.

”Arbetet med att hitta en lokal att vara i har pågått länge. Men tyvärr så lyckades det inte”.

"Detta innebär även en stor ekonomisk förlust för Marknadsrådet i Lyckeby. Arrangemanget mottogs första gången av alla med stor förtjusning och blev ett jättepopulärt evenmang”, skriver föreningarna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.