Plast brann på avfallsanläggning

Asarum Artikeln publicerades
Bilden från ett annat brandtillfälle på avfallsstation.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bilden från ett annat brandtillfälle på avfallsstation.

En större mängd plast började brinna på en avfallsanläggning i Asarum under fredagen.

Klockan 20.41 på torsdagskvällen inkom ett larm till SOS om en brand i en container på Verkstadsvägen i Asarum. Enligt larmet rörde det sig om en behållare med 200 kubikmeter plast.

Räddningstjänsten meddelade att läget var lugnt men att det rök väldigt mycket. En grävmaskin hämtades dit för att komma åt själva brandhärden.

Vid midnatt hade man med hjälp av grävmaskinen kommit åt själva branden, vilket ledde till ökad rökutveckling. Prognosen under natten var att branden kunde vara släckt under tidig morgon.

Räddningstjänsten utfärdade ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten. De som bor i närheten uppmanades att hålla sig inomhus och att stänga ventilation och fönster. Strax före klockan 04 på fredagen återkallades meddelandet av räddningstjänsten.

Enligt polisen, som var på plats och hjälpte räddningstjänsten, är det okänt vad som orsakat branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.