Man häktad för mord på kvinna i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Åklagare Malin Niklasson efter häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkta mannen på fredagen.
Foto: Hanna Franzen
Åklagare Malin Niklasson efter häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkta mannen på fredagen.

En man i 55-årsåldern har häktats på sannolika skäl för att ha mördat en kvinna i den norra kommundelen.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Det var under natten mellan onsdag och torsdag som kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset i Karlskrona med allvarliga skador. Hennes liv gick inte att rädda och hon avled senare på sjukhuset.

En man i 55-årsåldern greps samma morgon på en adress i den norra kommundelen, misstänkt för att ha mördat kvinnan.

Enligt uppgifter ska det vara kvinnans man som har bragt henne om livet, men den uppgiften vill åklagaren inte bekräfta. Polisen bekräftar dock att de två kände varandra.

Både polisen, åklagaren och försvarsadvokaten är väldigt förtegna om fallet och vill heller inte gå in på hur kvinnan ska ha mördats. Enligt polisens dygnslista över begångna brott ska mordet dock ha skett utan användning av ett skjutvapen.

– Jag kan inte gå in på hur hon har blivit mördad men hon var vid liv när hon färdades i ambulansen in till sjukhuset, säger Malin Niklasson, åklagare i fallet.

Mordet ska ha skett mellan klockan 04 och 06 på torsdagsmorgonen.

På fredagseftermiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan. Sannolika skäl är den starkaste misstankegraden.

Mannen förnekar brott och bestrider även häktningen. Enligt mannens försvarsadvokat Pia Lindström har de dock ännu inte diskuterat om de ska överklaga häktningen.

Närmast väntar en obduktion av kvinnan för att fastställa dödsorsaken.

Åklagaren har fram till fredagen den 26 juli på sig att väcka åtal mot mannen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.