Så många måste lämna Telenor

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Telenors Karlskronaavdelning ligger på Gräsvik.
Foto: Mattias Mattisson
Telenors Karlskronaavdelning ligger på Gräsvik.

Under måndagen blev det klart hur många arbetstillfällen som försvinner från Telenors Karlskronaavdelning.

Fackliga förhandlingar har pågått mot bakgrund av de personalneddragningar som koncernen aviserade i början av året, då en ny organisationen ska vara klar innan årsskiftet. Nu är det klart att det blir 14 anställda som får lämna företaget.

Under sommaren har fyra anställda varit i diskussioner kring så kallade avgångspaket. Nu har ytterligare tio personer varslats, enligt Thomas Zeidler, klubbordförande för Sveriges Ingenjörer, på Telenor i Karlskrona.

– Så rent formellt handlar det om 14 personer som övertaligheten landar på, säger han.

Under måndagen fick de berörda personerna informationen och de har nu en vecka på sig att ta ställning kring avgångsvederlag och uppsägningstid. Det har tidigare spekulerats i att så många som 100 personer skulle behöva vara tvungna att gå.

– Individuella samtal pågår och de medarbetare som berörs har erbjudits personliga överenskommelser, säger presschefen för Telenor Sverige, Mikko Viitala.

Enligt honom kommer företaget i mål med flera projekt inom bland annat webbutveckling som påverkar konsulter som arbetar med tidsbestämda uppdrag.

– Nu går vi tillbaka till mer normala nivåer samtidigt som vi förändrar vårt arbetssätt. Det innebär att vi avslutar samarbetet med cirka tio konsulter i Karlskrona.

Thomas Zeidler säger att även tre anställda på avdelningen i Stockholm, med motsvarande roller, får lämna företaget.

Telenors Karlskronaavdelning har i dag cirka 400 anställda.