Känd Blekingeponny har dött

Holmsjö Artikeln publicerades
Ponnyn Hamo för tre år sedan när Sydöstran hälsade på i Holmsjö.
Foto: Maths Olsson
Ponnyn Hamo för tre år sedan när Sydöstran hälsade på i Holmsjö.

En av Sveriges äldsta hästar Hamo från Holmsjö är död.

Ponnyn blev 45 år. Det rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

– Det är ett kapitel som tog slut, en era kan man säga. Han levde ett långt liv, och det är så många barn som lärt sig mycket av honom och så, säger Carina Lindgren, ägare till Hamos, till SVT Nyheter Blekinge.

”Efter ett långt och helt fantastiskt hästliv lämnar jag nu denna planet och färdas till de evigt gröna ängarna. Tack för alla fina minnen och roliga händelser.”, skriver Hamo på sin Facebook-sida.

Sydöstran har tidigare berättat om Hamos distansförhållande med hästen Poppy från Umeå.

Hamo föddes 1974.

fakta

Världens äldsta häst

Världens äldsta häst hette Old Billy. Fast när han föddes i England på 1700-talet hette han bara Billy. Men allt efter som åren gick, och Billy bara blev äldre och äldre, döptes han om till Old Billy. När han dog var han så mycket som 62 år gammal.

Källa: ATL.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.