Karlskrona - en av Sveriges bästa sommarstäder

Karlskrona Artikeln publicerades
”Karlskrona - en stad med hundratals badvikar”.
Foto: Mattias Mattisson
”Karlskrona - en stad med hundratals badvikar”.

SJ har sammanställt en Sifoundersökning, som bland annat visar att sex av tio svenskar väljer att semestra i Sverige i sommar.

I samband med detta har det tagits fram en lista över svenskarnas tio främsta sommarstäder - på listan hittar vi ingen mindre än Karlskrona.

Det är ingen tvekan om att hav och skärgård är viktigt för semestersvensken, då samtliga städer på listan ligger havsnära.

Vårt egna Karlskrona hamnar på en sjätte plats på listan, tätt efter Malmö. I pressmeddelandet beskrivs Karlskrona som en stad med hundratals badvikar.

SJ har sett en ökning av tågresandet till många av topplistans städer.

– Det är roligt att fler väljer att semestra i Sverige och att fler än någonsin reser klimatsmart med tåg till sina sommarfavoriter, säger Tobbe Lundell, presschef för SJ, i ett pressmeddelande.

Visby är Sveriges bästa sommarstad enligt svenska folket.

 

LISTAN

Vilken svensk sommarstad ligger högst upp på din önskelista?

1. Visby

2. Stockholm

3. Göteborg

4. Halmstad

5. Malmö

6. Karlskrona

7. Varberg

8. Ystad

9. Kalmar

10. Helsingborg

Fotnot: 1000 respondenter har deltagit i undersökningen

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.