Karlskronachefer kan få fina priser

Karlskrona Artikeln publicerades
Maria Persson, chef för arbetsmarknadsförvaltningen.
Foto: Maths Olsson
Maria Persson, chef för arbetsmarknadsförvaltningen.

Kommundirektören Carl-Martin Lanér och arbetsmarknadsförvaltningens chef Maria Persson har nominerats till varsitt ledarskapspris.

Offentlig Chef är en årlig konferens och mötesplats för landets offentliga chefer. Där delas priser ut i kategorierna Årets offentliga chef och Årets nyskapande chef.

Karlskronas kommundirektör Carl-Martin Lanér är nominerad till Årets offentliga chef och utmärkelsen är tänkt att gynna och motivera till god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter.

I motiveringen kan man bland annat läsa att han under sina två år som chef kortat beslutsvägarna inom organisationen.

”Genom engagemang och ett lyssnande förhållningssätt har han fått både chefer och organisationen att gå åt samma håll. Att alltid slutföra och följa upp olika projekt är ett signum för Carl-Martin vilket även har smittat av sig på hela kommunorganisationen.”

Kommundirektör Carl-Martin Lanér.
Foto: Mattias Mattisson
Kommundirektör Carl-Martin Lanér.

– Det är väldigt roligt att bli nominerad i ett sådant här sammanhang. Förutsättningen för att kunna vara en bra chef är att man har duktiga medarbetare. Det är de som inspirerar och som med sin kunskap och sitt engagemang gör en till en duktig chef och ledare. Det är både glädjande och överraskande att ha blivit nominerad, säger Carl-Martin Lanér.

Förvaltningschefen Maria Persson är nominerad till Årets nyskapande chef som prisar de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen.

"Med Maria som chef kan medarbetarna växa och utvecklas. Hon ger goda förutsättningar att leverera utöver det vanliga och bilden av Maria som förvaltningschef visar på en ledare som alltid finns till hands och har hög tillgänglighet. Frågor som ställs besvaras omgående och inget dras i långbänk. Hon har också en förmåga att ta sig tid för varje medarbetare och visar ett stort engagemang och levererar en hög grad av trygghet till hela organisationen.”

– Det är fantastiskt roligt och mycket hedrande att bli nominerad. Kategorin Nyskapande chef känns rätt utifrån det förändringsarbete jag drivit från dag ett i vår nya arbetsmarknadsförvaltning. Efter tre år ser vi tydliga resultat i verksamheten och att få den här uppmärksamheten är ytterligare bevis på att vi syns och hörs i det offentliga Sverige. Jag vill också betona alla medarbetares delaktighet i arbetet som lett fram till nomineringen. Förändringsprocessen förutsätter rätt agerande på alla nivåer i organisationen, säger Maria Persson.

Priserna är instiftade av tidningen Offentliga Affärer i samarbete med värdstaden för konferensen Uppsala kommun, som också har deltagare i årets jury. Prisutdelningen sker på banketten den 17 januari på Uppsala slott.