Karlskronafrisör till final i Stockholm

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Bidraget som tog Linda Schuster till final. Modell är Sandra Penzo.
Foto: Linda Schuster
Bidraget som tog Linda Schuster till final. Modell är Sandra Penzo.

Förra året tog Karlskronafrisören Linda Schuster hem segern i den nationella tävlingen Wella Color Vision. Nu satsar hon på att vinna i kategorin Creative Artist – och har lyckats knipa en finalplats.

Det handlar om Wella Trendvision Award 2019. Den 20 september avgörs den nationella tävlingen i Stockholm och nu är det klart att en av de sex finalplatserna tillhör Linda Schuster, delägare i Salong Etage i Karlskrona.

– Så jag har ungefär en månad på mig att förbereda mig. Jag kommer att använda mig av samma modell som förra året, Sandra Penzo, och just nu håller jag på att sy kläder som ska matcha hennes hår. Det är helheten som bedöms, säger hon.

Linda Schuster och Sandra Penzo under förra årets final – som slutade med en vinst i kategorin Color Vision.
Foto: Privat
Linda Schuster och Sandra Penzo under förra årets final – som slutade med en vinst i kategorin Color Vision.

Förra året var det Karin Sabel som skapade den gulrosa klänningen som Sandra Penzo bar, och hade samma färger som hennes hår. I år har Linda Schuster valt blåa och rosa toner – och att sy kläderna på själv.

– Det blir lite mer avantgarde. Mer sådant som man ser på catwalken på Fashion Week, säger hon.

Hon har möjlighet att välja att göra en ny frisyr, men hon säger att hon kommer att göra samma som tog henne till final.

– Vi får tre timmar på oss till klippning, färgning och styling, så nu håller jag också på att öva på frisyren så att jag vet exakt vad jag ska göra.

Linda Schuster har alltid tyckt om att tävla, men förra årets vinst – som tog henne till Lissabon – har gjort henne ännu mer tävlingsinriktad.

– Det var ett av de bästa prisen som jag har vunnit. Det var så fantastiskt. Jag har fått gå kurser och hålla i visningar. Det passar mig mer med ett pris som ger mig möjligheten att utvecklas än en pokal som står på salongen, även om det också är jättekul att få.

I år får vinnaren åka till Sevilla där den internationella tävlingen kommer att hållas.

– Förra året när jag tävlade var det mer för att lära mig. Nu satsar jag på att vinna den andra kategorin, säger Linda Schuster.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.