KHK kan inte betala hyran

Karlskrona Artikeln publicerades
NKT Arena Karlskrona.
Foto: Mattias Mattisson
NKT Arena Karlskrona.

Karlskrona HK kan inte betala hyran till kommunen för NKT Arena.

Enligt ett mejl vill klubben skjuta fram betalningen på 805 000 kronor en månad – något som kommunen beviljat.

”Det är en mycket ansträngd likviditet för närvarande med publikintäkter som inte motsvarat förväntningarna på förhand. Det finns starkare publikmatcher mot bland annat Leksand och Tingsryd framöver som stärker kassaflödet.”, skriver klubbchefen Per Rosenqvist i ett mejl till Karlskrona kommun.

Enligt hyresavtalet mellan klubben och kommunen ska KHK betala 2,3 miljoner kronor varje år i hyra för NKT Arena.

35 procent av den summan, 805 000 kronor, ska betalas in senast den 31 december 2018, men den betalningen vill klubben skjuta fram till den 31 januari 2019.

Klubbens förfrågan har godkänts av drift– och servicenämndens ordförande Peter Johansson (S) – ett beslut som fattades den 19 december.

För ett år sedan var KHK i samma situation och då fick de också anstånd med hyran som skulle betalas in den sista december 2017.

Klubben betalar 1 600 000 kronor för att använda ishallen, 57 700 kronor för mediamodul på arenans västra sida, 43 860 kronor för cafeteria och övriga kioskförsäljningsytor. 602 800 kronor för VIP-lokal samt konferensutrymmen plan 3.

Den totala årshyra är på 2 304 000 kronor.

Mellan 2015 och 2016 byggde kommunen ut arenan för 80,9 miljoner kronor med en ny entré, ny restaurang, ny läktare för 1500 åskådare, nya loger och nya omklädningsrum.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.