Kommunen ska stärka samarbete med kvinnojouren

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson

Under torsdagens kommunfullmäktige beslutade politikerna att kommunen ska arbeta för att sluta ett så kallat idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Kvinnojouren i Karlskrona.

– Den här typen av partnerskap gör att vi får en mer jämbördig relation med civilsamhället och en ömsesidighet gällande förväntningar och åtaganden, säger Peter Johansson (S), ordförande i socialnämnden, i ett pressmeddelande.

Dagens beslut bygger på en motion från Carl-Göran Svensson (M).

– Det är viktigt att kvinnorna och barnen sätts i första rummet och vi måste ta tillvara Kvinnojourens engagemang och arbete, säger han.

Ett idéburet offentligt partnerskap har flera kommuner runt om i landet slutit med kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer.

Tanken med partnerskapet är att skapa långsiktiga förutsättningar för organisationerna att delta i samhällsplanering.

När IOP är tecknat kan kommunen garantera kvinnojourer ett långsiktigt ekonomiskt stöd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.