Konflikten växer - kommunen letar efter ny hyresgäst

Karlskrona Artikeln publicerades
Blekinge Health Arena.
Foto: Mattias Mattisson
Blekinge Health Arena.

Karlskrona kommun har inlett arbetet med att hitta en ny hyresgäst för Blekinge Health Arena.

Det sedan Blekinge IF sagt upp hyresavtalet.

– Verksamheten på Blekinge Health Arena är bra och viktig. Där är vi överens, säger kommunalråd Börje Dovstad (L), i ett pressmeddelande.

Det var i slutet på oktober som Blekinge IF tröttnade på Karlskrona kommun och sa upp hyresavtalet för Blekinge Health Arena.

Anledningen var att kommunen sedan 2015 bestämt sig för att dra in miljonbidraget till Blekinge IF för anläggningen – vilket betyder att föreningen inte får några pengar nästa år.

Blekinge IF ska enligt avtalet flytta ut innan juli 2019 och nu ska kommundirektören få i uppdrag att hitta en ny hyresgäst för anläggningen.

Om det uppdraget inte lyckas ska kommundirektören förbereda för annan användning av de lokaler som i dag hyrs av Blekinge IF.

– Vi är också överens om att verksamheten utvecklar idrotten och föreningslivet inte bara i Karlskrona utan i Blekinge, och att den kan utvecklas ytterligare. Så om Blekinge Idrottsförbund inte anser sig kunna driva verksamheten vidare så beklagar jag det, men då ska vi från kommunens sida se om det går att finna andra lösningar, säger Börje Dovstad.

”2015 fattade kommunfullmäktige i Karlskrona beslut att det kommunala bidraget till verksamheten ska vara helt avvecklat under 2018. Blekinge Idrottsförbund fick tre år på sig att bygga upp en verksamhet som står på egna ben utan kommunala bidrag.”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.