Körde bil efter kväll på krogen - får fängelse

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En 26-årig man var på krogen och drack öl. Han gick sedan hem och lade sig, men blev väckt av en kompis som ville bli skjutsad till sin flickvän. Utan att tänka sig för satte 26-åringen sig i bilen och körde. Men efter en stund blev han stoppad av polisen eftersom fordonsskatten inte var betald.

Då upptäcktes att mannen inte var nykter. Nu har han dömts för grovt rattfylleri och påföljden blir fängelse i en månad. Rätten tyckte att villkorlig dom med samhällstjänst var uteslutet då mannen hade 1,5 promille alkohol i blodet och eftersom han körde en hyfsat lång sträcka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.