Kvinna död i krasch med traktorsläp

Fågelmara Artikeln publicerades

En 52-årig kvinna omkom vid en våldsam kollision med ett traktorsläp på E22:an i går kväll. Hennes bil började brinna vid olyckan, och hon fick dras ut ur den av den chockade traktorföraren.

Det var vid 19.15-tiden på tisdagskvällen som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till olyckan på E22:an strax söder om Fågelmara.

Föraren av traktorsläpet uppgav efteråt han befann sig mellan Törnåkra och Olsäng, och höll cirka 30 km i timmen, då han kände en plötslig stöt genom hela ekipaget. Han stannade, och klev ur – och upptäckte strax därpå att en personbil kört rakt in i traktorsläpet, bakifrån. Bilen var svårt demolerad, och bakom ratten satt en till synes livlös kvinna.

– Samtidigt upptäckte traktorföraren att det också börjat brinna i bilen, och han inriktade sig då helt på att försöka få ut kvinnan ur bilen, berättar brandmästare Stefan Sjöholm för Sydöstran.

Han lyckades, och inledde därefter hjärt- och lungräddning, eftersom det snart stod klart att kvinnan var mycket illa skadad. Strax därpå stannade också en bil med en sjukvårdsutbildad person som tog över, tills ambulanspersonal kom till platsen.

Branden i bilen kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, med svaga livstecken, men hennes liv gick inte att rädda. Hon avled senare på kvällen på akuten av sina skador.

Kvinnan var hemmahörande i kommunen, och hennes anhöriga underrättades under natten.