Kvinna misstänks ha hittat på Ramdala-attacken – delgiven brottsmisstanke

Ramdala Artikeln publicerades
Från polisens fordonskontroll efter påstådda händelsen i Ramdala.
Foto: Johan Nilsson/TT
Från polisens fordonskontroll efter påstådda händelsen i Ramdala.

En kvinna har blivit delgiven misstanke om falsklarm efter den stora polisinsatsen i Ramdala på långfredagen.

Hon misstänks ha hittat på allting och riskerar därmed fängelsestraff.

Det var under långfredagens kväll som en stor polisinsats drog igång i Ramdala. Polisen var förtegen kring fallet men enligt uppgifter ska en kvinna, anhörig till en polisman, ha blivit överfallen när hon var ute och gick med sina hundar, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Fallet behandlades som en särskild händelse eftersom motivet först kopplades till polismannen som kvinnan är anhörig till. Det innebär att stora polisresurser från hela södra Sverige sattes in. Men bara några dagar senare lades fallet ner, och polisen gick ut med att det aldrig hade begåtts något grovt brott.

Istället startade en ny utredning – om falsklarm. Polisen misstänker nämligen att kvinnan har hittat på allting och nu har hon delgivits misstanke om falsklarm, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Kvinnan riskerar därmed fängelsestraff.

– En person är delgiven misstanke och har förhörts om händelsen. Jag vill inte gå in på vad hon har sagt men hon har lämnat en berättelse. Hon har inte angett någon inställning till brottet, säger Jonny Philipsson, åklagare och förundersökningsledare till SVT Nyheter Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.