Sjukhus kritiseras efter förlossning

Karlskrona Artikeln publicerades

Kvinnokliniken in Karlskrona kritiseras av IVO sedan en kvinna råkat ut för flera komplikationer i samband med sin förlossning.

Kvinnan födde en son i början av 2017. I ett sent skede upptäcktes det att sonen låg i säte och kvinnan förlöstes med akut kejsarsnitt. I en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, klagar kvinnan på flera saker i samband med förlossningen.

Band annat är kvinnan missnöjd med att man upptäckte sätesändläget i ett så sent skede. Vidare klagar kvinnan på att hon fick en skada på urinblåsan på grund av kejsarsnittet och att hon fick otillräcklig smärtlindring vid operationen. Kvinnan klagar även på att hon fick fel antibiotika inledningsvis efter operationen.

IVO har undersökt fallet och har kommit fram till att Kvinnokliniken inte kan lastas för den sena upptäckten av sätesändläget. Däremot kritiseras kliniken för att man gav otillräckligt med smärtlindring samt att kvinnans urinblåsa tänjdes ut. Kliniken kritiseras inte för att kvinnan upplevd att hon fock fel antibiotika, den behandlingen var rimlig, menar IVO.