Lärare auktionerar ut sig själv

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Lägg ett bud och få en alldeles egen lärare och bidra samtidigt till Musikhjälpen. Uppmaningen kommer från Fredrik Bernelf, gymnasielärare på Af Chapman i Karlskrona.
Foto:Privat
Lägg ett bud och få en alldeles egen lärare och bidra samtidigt till Musikhjälpen. Uppmaningen kommer från Fredrik Bernelf, gymnasielärare på Af Chapman i Karlskrona.

Fredrik Bernelf är lärare på Chapmangymnasiet och brinner för sitt jobb. Nu auktionerar han ut sig själv på Tradera för att göra en insats via Musikhjälpen. – Jag hoppas på tio tusen kronor.

Det man kan lägga bud på är "en lärare för en dag". Vilka ämnen man kan få hjälp med preciseras närmare i annonsen. Utropspriset är 500 kronor och auktionen pågår från och med den 8 december till den 17 december.

Fredrik Bernelf, lärare i ekonomi och juridik på af Chapmangymnasiet i Karlskrona, berättar själv om initiativet:

– Nu är det snart dags för Musikhjälpen och eftersom temat handlar om vikten av att gå i skolan så bidrar jag med att auktionera ut mig själv som lärare för en dag. Kanske vill någon lära sig bokföring, juridik i vardagen, programmering, geocaching, digitalfotografering, hur man arbetar mer entreprenöriellt i skolan, göra en tidning i Indesign eller kanske något helt annat?

Själv brinner han för sitt jobb som lärare och hoppas att många tar chansen att lägga ett bud.

– Alla måste ju ha något som de vill ha hjälp med. Jag skulle bli ganska besviken om det inte lades några bud alls.

På sin blogg utvecklar Fredrik Bernelf sina tankar kring välgörenhet och rätten att gå i skolan:

– Årets tema i Musikhjälpen är Barn i krig har rätt att gå i skolan och skola är viktigt på så många plan. Allt börjar med en bra lärare och just därför kan du nu buda hem din alldeles egen lärare. Du/ni får mig en hel dag (värde 15 000 kronor)!

Fredrik Bernelf har ett fint CV som legitimerad gymnasielärare i juridik, företagsekonomi, ledarskap, dator, kommunikationsteknik och nätverksteknik och har de senaste tio åren undervisat i en stor bredd av kurser.