Rallybil körde av och hamnade i vattnet

Rödeby Artikeln publicerades

Strax efter klockan 15 på lördagen inkom till SOS och räddningstjänsten ett larm om en singelolycka. Det visade sig röra sig om en rallybil som voltat på Rödebyvägen, i höjd med Bubbetorp, söder om Rödeby, i samband med en rallytävling som pågår i helgen.

– Bilen hade kört av, rullat runt och sedan hamnat i en vattensamling, säger Torbjörn Svensson, insatsledare på Räddningstjänsten östra Blekinge.

Enligt räddningstjänsten bedöms skadeläget som lindrigt.

– Jag pratade nyss med styrkan på plats. Det var två personer i bilen, som nu befinner sig utanför fordonet, och det förs diskussioner med ambulanspersonal på plats om de ska åka med till sjukhus eller inte, säger Torbjörn Svensson till Sydöstran vid 15.30-tiden.

Arrangören av rallytävlingen kommer själv att ansvara för att plocka bort den avkörda bilen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.