Brandinferno på bilskrot – nära 200 bilar i brand

Karlskrona Artikeln publicerades

Under torsdagen larmades räddningstjänsten till bilskroten Karlskrona bilpress på Tennvägen utanför Karlskrona där uppemot 200 pressade bilvrak stod i brand.

Larmet om bilbranden kom in strax efter tio på torsdagsförmiddagen.

Enligt uppgifter ska det ha hörts kraftiga explosioner från skroten där en stapelbädd av fordon tagit eld. Inga personer ska dock ha skadats.

Det visade sig senare handla om uppemot 200 fordon, som gått igenom en bilpress och låg i en stor hög, som började brinna och rökutvecklingen på platsen var kraftig.

– Släckningsarbetet kommer att fortsätta resten av dagen och natten. När en teknisk undersökning kan göras är för tidigt att säga, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till Sydöstran under torsdagseftermiddagen.

Branden ska dock vara under kontroll.

– Ännu så länge håller vår plan att begränsa branden till högen med pressade bilar, säger Kent Hoff, räddningsledare på platsen, om spridningsrisken vid tretiden på eftermiddagen.

De som befinner sig i området vid Norra Hässlegården uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Detta enligt ett viktigt meddelande till allmänheten.

Orsaken till den stora branden är i nuläget oklar.

Texten uppdateras.

Foto: Mattias Mattisson
Foto: Mattias Mattisson
Foto: Björn Hansson
Foto: Mattias Mattisson