Eld flammade upp ur skorsten på hus

Björkeryd Artikeln publicerades

Räddningstjänsten larmades till ett hus i Björkeryd där det kom eldslågor ur skorstenen på lördagseftermiddagen.

Vid 13-30-tiden på lördagen såg en förbipasserande att det kom eldslågor ur en skorsten i Björkeryd. Personen ringde då SOS och räddningstjänsten larmades till huset.

Det visade sig att de boende i lugn och ro hade eldat i sin eldstad, som de brukar göra. Men den här gången hade det tagit eld inuti skorstenen och det flammade därför upp lågor ur skorstenen.

– Det kan bli så ibland av flera olika anledningar. Men nu får de vänta med att elda tills sotaren har varit där, säger Kent Hoff på räddningstjänsten i östra Blekinge.

Det var en mindre brand som räddningstjänsten släckte på runt fem minuter. Det blev inga skador på varken huset eller de som bor där, enligt Kent Hoff.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.